Ποια είναι τα είδη τέντας που μπορείτε να τοποθετήσετε στο χώρο σας;

Οκ τέντα διαλέξατε, σχέδιο ή χρώμα αποφασίσατε, τί γίνεται όμως το μηχανισμό; Ποια είναι τα είδη τέντας; Ποιο είναι το κατάλληλο για σας και το χώρο σας; Στο blog αυτό αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε όλα τα είδη τέντας που υπάρχουν. Θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Όπως και να έχει όμως,  υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές, σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση. Ανάμεσα σε όλες τις λύσεις υπάρχει και αυτή της τοποθέτησης μοτέρ τέντας, έτσι ώστε ο χειρισμός να είναι εύκολος και άνευ κόπου. Τα πιο δημοφιλή είδη τέντας είναι:

  1. Τέντες με σταθερούς βραχίονες ή τέντες με αντιρίδα

Πρόκειται για δύο από τα πιο συνηθισμένα είδη τέντας στη χώρα μας. Τα συναντά κανείς στα περισσότερα σπίτια καθώς στο παρελθόν ήταν και η μόνη λύση. Πρόκειται για πολύ σταθερές & λειτουργικές κατασκευές που αντέχουν στο χρόνο και δεν έχουν ιδιαίτερες φθορές. Η συντήρησή τους είναι ελάχιστη. Τα πλεονεκτήματά τους είναι, το γεγονός ότι είναι πιο οικονομικές από άλλους τύπους & δύσκολα θα χρειαστούν επισκευή ή μετά από πάρα πολλά χρόνια. Μεγάλο τους μειονέκτημα είναι ότι δεν προσφέρουν υψηλή αισθητική και περιορίζουν το οπτικό πεδίο μερικώς, λόγω των εξαρτημάτων τους.

  1. Τέντες με σπαστούς βραχίονες

Μοιάζουν αρκετά με τα προηγούμενα είδη τέντας. Αποτελούν την εξελιγμένη μορφή τους. Μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα μπαλκόνια και είναι πολύ πρακτικές. Ξεχωρίζουν, ωστόσο, για τη δυνατότητα τους να μην αφήνουν ακάλυπτους τους βραχίονες όταν μαζεύονται. Ακόμη, μπορεί να είναι τόσο ηλεκτρικές, όσο και χειροκίνητες. Το σημαντικό μειονέκτημά τους είναι πως δεν έχουν την ίδια αντοχή όταν δέχονται μεγάλες πιέσεις αέρα. Για το λόγο αυτό, σε πολλές περιπτώσεις που τοποθετούνται μαζί με ηλεκτρικό μοτέρ, εγκαθίσταται και αισθητήρας ανέμου. Έτσι όταν φυσάει πολύ, μαζεύονται αυτόματα.

  1. Τέντες Κασέτες

Πρόκειται για ό,τι πιο σύγχρονο στην εγκατάσταση τεντών αυτή τη στιγμή. Το σημαντικότερο τους πλεονέκτημα είναι ότι όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε ειδική θήκη αλουμινίου. Γεγονός που τον προστατεύει από τις διάφορες καιρικές συνθήκες. Τέλος, λόγω ακριβώς του σχεδιασμούς τους, είναι πολύ εύκολες στο καθαρισμό. Έτσι, σαν αποτέλεσμα η σωστή συντήρηση τεντών γίνεται πολύ απλά.

  1. Τέντες Ζελατίνες

Σίγουρα έχετε δει κάθετες τέντες χωρίς μηχανισμό. Οι ζελατίνες είναι η πιο γνωστή επιλογή κάθετης τέντας και αποτελείται από μία κάθετη μεμβράνη νάυλον που προσφέρει μερική σκίαση & αδιάβροχη προστασία. Κυρίως, τοποθετείται σε καταστήματα εστίασης ή μπαλκόνια όπου ναι μεν θέλουν προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, αλλά από την άλλη πλευρά χρειάζονται το φυσικό φως μαζί με τη θέα προς το εξωτερικό περιβάλλον.

Αφού εξετάσετε όλες τις επιλογές που προσφέρουμε 

Η εγκατάσταση της τέντας είναι μια σημαντική και με ακρίβεια, διαδικασία για μας. Απαιτεί επαγγελματικό χειρισμό για να έχετε μία γερή & ασφαλή κατασκευή. Επικοινωνήστε μαζί μας, και συνεργάτης μας θα σας επισκεφτεί ώστε να εξετάσει το χώρο σας και να σας προτείνει την ιδανική λύση.

 

πηγή : Τέντες Αττική